Kwaliteitsniveaus

BASIC

Traditionele Wegenverf

Reflecterende wegenverf is beschikbaar op asfaltwegen, parkeerterreinen en klinkerbestrating en naast thermoplast de meest toegepaste materiaalsoort. Reflecterende wegenverf is in diverse RAL kleuren leverbaar. Reflecterende wegenverf is toepasbaar als belijning en figuratie. 

De traditionele wegenverf is een oplosmiddelhoudende verf die snel droogt om het verkeer zo kort mogelijk te verstoren. In tegenstelling tot alle andere verf en lakken dient wegenverf enkel en alleen functioneel te zijn en heeft het geen eigenschappen om de ondergrond te beschermen. De verf moet uitsluitend zorgen voor een goede zichtbaarheid voor het verkeer vooral in het donker. Daarom zijn de functionele eisen zoals reflectie, witheid, stroefheid, hechting, slijtvastheid en weersbestendigheid zeer belangrijk.

STANDAARD

2 Componenten EP & PU verf

Voor zwaardere belastingen hebben wij speciaal een 2-componenten EPOXIE en POLYUTHERAAN verf, die garant staat voor een lange duurzaamheid bij zwaardere belasting. Dit is een sneldrogend systeem op basis van hydroxy acrylaat-harsen. Deze verf is verkrijgbaar in iedere gewenste RAL kleur voor speciale toepassingen en airless te verspuiten. Ook is er een blanke lak beschikbaar voor extra bescherming tegen vuil en slijtage.

PREMIUM

Verspuitbare Koudplast

Koudplast is een zeer duurzame markering, het kent een gladde structuur en is bestand tegen zeer zware wegenbelasting. Op de Nederlandse wegen wordt koudplast steeds vaker toegepast. Koudplast kan bestaan uit 2 of 3 componenten en kan aangebracht worden tot een laagdikte van 3mm. Het materiaal is vrij van zware materialen en is geclassificeerd als niet giftig. 

Verspuitbare koudplast is een product op basis van PMMA en wordt door ons aangebracht in een laag van 1,5 mm. Kenmerken van de verspuitbare koudplast zijn:

Milieu

Het is oplosmiddelvrij en hierdoor minder belastend voor het milieu.

Stroefheid

De koudplast is stroef aan de bovenzijde en daardoor zeer goed te gebruiken op speelpleinen.

Houdbaarheid

Het product gaat twee keer zo lang mee als twee-componentenverf en vier zo lang als gewone wegenverf.

Kleur variatie

De koudplast is verkrijgbaar in alle verschillende RAL kleuren die verkrijgbaar zijn. Wij kleuren wel binnen de lijntjes 😉

Otten Markeringen brengt met modernere technieken allerhande grondmarkeringen en belijningen voor u aan

GECERTIFICEERD

Duurzame kwaliteit

Met onze KIWA gecertificeerde materialen kunnen wij duurzaam en optimaal voldoen aan de benodigde kwaliteit en milieu eisen. De gebruikte materialen zijn kleur-echt. Bovendien zijn deze materialen duurzaam en optimaal reflecterend. Ook wordt rekening gehouden met de benodigde stroefheid van het materiaal. Zo gebruiken we bijvoorbeeld speciale fietspad-coating en polyutheraan verf met gewenste toevoeging voor de stroefheid.

BENT U OP ZOEK NAAR DE JUISTE MARKERINGEN?

Otten Markeringen adviseert u graag

Heeft u plannen om nieuwe markeringen of belijningen te laten aanbrengen of wilt u uw huidige belijningen laten inspecteren, onderhouden of demarkeren? Wij denken graag met u mee en geven u een deskundig, eerlijk en snel advies.

15+ jaar ervaring

Professioneel in markeringen en belijningen

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring en werken met de modernste technieken in de branche voor het aanbrengen van grondmarkeringen Uw competente en gekwalificeerde partner bij uitstek!